Niet zo lang geleden zag ik het Perfecte Plaatje op de televisie waarin de kandidaten een leuke opdracht kregen. Ken je het programma, dan weet je dat een groep bekende Nederlanders in de race zitten om uitgeroepen te worden tot de beste fotograaf. En de opdracht die er voor mij uitsprong was de shoot waarbij de fotografen een hond moesten vastleggen. Daar zaten een aantal voorwaarden aan vast, zoals het kiezen van een specifieke achtergrondkleur en ervoor zorgen dat de hond zijn bek opende op de foto. Het was een speelse shoot met een verrassend leuk resultaat.

Dat is dan ook het leuke van een fotoshoot met honden. Anders dan menselijke modellen hebben honden een eigen wil en is het aan hen om te besluiten of ze naar de fotograaf luisteren. Als je het mij vraagt, is het tijd om een blog te wijden aan de hondenfotograaf in Friesland die met geduld en creativiteit de beste vriend van de mens weet vast te leggen.

Waarom je hond vast laten leggen?

Je hond is als een kind voor je en is onlosmakelijk verbonden aan de rest van het gezin. Ondanks dat deze viervoeter iets eigenwijzer is dan je kinderen en wat meer moeite heeft om te luisteren, kun je je niet voorstellen hoe het zou zijn als de hond er niet was. Want anders dan je kinderen begroet de hond je iedere keer als je thuiskomt en zal hij je niet zo gauw vervloeken omdat je hem iets onthoudt.

Hecht je waarde aan familieportretten voor aan de muur of foto’s met herinneringen waarmee je je album vult, dan verdient de trouwe viervoeter daar ook absoluut een plekje in. Hang je wand vol met gezinsfoto’s waar de onderlinge banden vanaf spatten. Vergeet dan ook zeker niet een hondenfotograaf uit Friesland in te schakelen die de hond op de foto zet. Want die is wel nodig nadat je tevergeefs hebt geprobeerd een redelijke foto van je hond te maken.

Soorten shoots waar de hondenfotograaf in Friesland ervaring mee heeft

Als je je hond dan wilt vastleggen op de foto, kun je net zo goed uitpakken. Ga niet voor een van de vele foto’s die je op je smartphone hebt verzameld, maar maak gebruik van een hondenfotograaf die jou in Friesland komt opzoeken en de juiste technieken weet in te zetten om je hond als een koning op de gevoelige plaat te krijgen. Dat kan gaan om een hondenportret of een foto van een groep puppy’s die als broertjes en zusjes voor de lens komen. Hoe dat laatste eruit komt te zien, zal altijd een verrassing zijn. Blijft het ene hondje keurig op zijn plek zitten, dan grijpt de ander zijn kans om van z’n plek te komen.

Heb je eenmaal bedacht op welke manier je de hond of honden op de foto wilt zetten, dan bepaal je vervolgens wat de locatie van de hondenshoot gaat zijn. De hondenfotograaf weet in Friesland wel wat mooie plekken aan te wijzen waar je de hond kunt vastleggen. Denk daarbij aan de volgende locaties:

  • Het Drents-Friese woud
  • Het Sneekermeer
  • Een van de parken die Leeuwarden rijk is
  • De uitgestrekte kustlijn langs het IJsselmeer

Bij een nest puppy’s misschien een risico wil je ze bij elkaar houden voor de foto, maar voor een speelse foto van je rennende viervoeter vormen deze locaties een prachtig decor. Zoek naar een creatieve en ervaren hondenfotograaf in Friesland, zodat je er zeker van kunt zijn dat jouw trouwe maat stijlvol op de foto komt staan.